Evde yoğurt yapımı, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının önemli bir parçası haline gelmiştir. Doğal, katkısız ve besleyici yoğurt yapmanın birçok faydası bulunmaktadır. Hazır yoğurtlar koruyucu maddeler, şeker ve diğer katkı maddeleri içerebilir. Evde yoğurt yaparak, yoğurdunuzun tamamen doğal ve katkısız olmasını sağlayabilirsiniz.
Sadece süt, yoğurt mayası ve yoğurt makinesi kullanarak, doğal ve sağlıklı bir yoğurt elde edebilirsiniz. Evde yoğurt yaparken, yoğurdun içeriğini tamamen kontrol edebilirsiniz. İhtiyacınıza göre tam yağlı, yarım yağlı veya yağsız süt kullanarak yoğurdun yağ oranını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, yoğurdun kıvamını ve lezzetini de kendi damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
Yoğurt yapımında en önemli etkenlerden biri sütün kalitesidir. Farklı türdeki sütler farklı kıvamda ve lezzette yoğurtlar elde etmenizi sağlayabilir. Yoğurdun kıvamı ve lezzeti sütteki yağ oranıyla doğrudan ilişkilidir. Daha yağlı sütler daha kıvamlı yoğurtlar verir. Sütün taze olması yoğurdun lezzetini doğrudan etkiler.
Günlük Süt: Evde yoğurt yapmak için en sık tercih edilen süt türüdür. Taze ve doğal yapısı sayesinde daha kıvamlı yoğurtlar elde edebilirsiniz.
Pastörize Süt: Hazır bulunan pastörize sütler de yoğurt yapımında kullanılabilir. Ancak günlük sütün kıvamına ulaşamayabilirsiniz.
UHT Süt: Uzun ömürlü sütler olan UHT sütler, yoğurt yapımında pek tercih edilmez. Çünkü yüksek ısıda işlem görmüş olması nedeniyle mayalanma süreci yavaşlayabilir.
Yoğurt yapımında kullanılan maya, yoğurdun kıvamını ve lezzetini belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Mayanın taze olması yoğurdun tutması için çok önemlidir. Maya miktarı, süt miktarına göre belirlenir. Genellikle 1 litre süt için 1 yemek kaşığı maya yeterlidir.
Ev Yoğurdu: Önceden yapılmış ev yoğurdu, yeni yoğurt yapmak için en doğal ve sağlıklı mayadır.
Hazır Yoğurt Kültürü: Hazır yoğurt kullanılabilir. Ancak ev yoğurdu kadar doğal ve lezzetli olmayabilir.
Çiğ sütü Pasteur Yoğurt Makinesi’nin seramik haznesine ekleyin. Akıllı dijital ekranı üzerinden süt tipini çiğ olarak seçin ve sütünüzü pastörize edin.
Süt pastörize olduktan sonra mavi ışığın yanmasıyla birlikte doğal yoğurt mayanızı ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karışımı iyice karıştırın.
Üstün tat ve kıvam ayarı sayesinde yoğurdunuzun tat ve kıvam ayarını belirleyin. Kıvam ayarında yoğurdunuzun katı ve normal olarak, tat ayarından ise tatlı, ekşi, normal olarak belirleyebilirsiniz. Unutmayın! Mayalanma süresi arttıkça yoğurdunuz ekşi olur.
Yoğurdunuz hazır olduğunda mutlaka buzdolabında soğutulmalıdır. Yoğurdun tam lezzeti, buzdolabında 24 saat süreyle dinlendikten sonra ortaya çıkar. Dilerseniz tüketmeden hemen önce meyve, kuruyemiş, bal, tahıl gevreği veya bal ekleyerek yoğurdunuzu lezzetlendirebilirsiniz.. Afiyet olsun!
Yoğurt, sağlığımız için vazgeçilmez bir besindir. Probiyotikler açısından zengin olan yoğurt, sindirim sistemi sağlığını desteklerken, kalsiyum ve protein içeriğiyle de kemik ve kas gelişimine katkı sağlar. İşte bu noktada, evde yoğurt yapmak hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkar.
Fakir Pasteur Yoğurt Makinesi ile evde çiğ sütten direkt yoğurt yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Fakir Pasteur Yoğurt Makinesi ile mümkün! Dünya’da ilk ve tek teknolojiye sahip Pasteur Yoğurt Makinesi, çiğ sütü kaynatmadan direkt yoğurda dönüştürür. Bu sayede, sütün doğal lezzetini ve besin değerlerini korurken yoğurt yapımını da pratik hale getirir.
Eşsiz pastörizasyon özelliği sayesinde çiğ sütü kaynatmadan sütün içindeki patojen mikroorganizmaları etkisiz hale getirir ve besin değerlerini korur. Çiğ sütten yoğurt yapmayı tercih etmek istemezseniz eğer hazır sütü kullanarak da yoğurtarınızı hazırlayabilirsiniz.
Üstün tat ve kıvam ayarı sayesinde damak tadınıza göre yoğurdunuzu hazırlayabilirsiniz. Üstelik, mobil uygulaması sayesinde yoğurdunuzun tüm sürecini takip edebilir, tek dokunuşla seçimlerinizi yapabilirsiniz.
Fakir Pasteur Yoğurt Makinesi ile daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.