Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Kapat
Sepetim
Ev Yoğurdu Tutmazsa Ne Yapılmalı?
03.10.2023

Ev Yoğurdu Tutmazsa Ne Yapılmalı?

Ev yoğurdu, sağlıklı ve lezzetli bir gelenek olarak sofralarımızda önemli bir yer tutar. Ancak, bazen yoğurt tutmayabilir ve bu durum yoğurt severler için hayal kırıklığı yaratabilir. Fakir Pasteur Yoğurt Yapma Makinesi ile yoğurt yapımını keşfederken, evde yoğurdun tutmaması sorununu aşmanız için size rehberlik edeceğiz.

Vereceğimiz bilgilerle yoğurdu tutturmanın püf noktalarını, olası sorunları ve bu zorlukların üstesinden nasıl gelebileceğinizi anlatan ilgi çekici ipuçları bulacaksınız. Yoğurt yapma serüveninizi daha keyifli ve başarılı hale getirmek için gelin yoğurt tutturma sırlarını birlikte keşfedelim!

Yoğurt Neden Tutmaz?

Yoğurdun neden tutmadığını bilmek önemlidir. Çünkü yanıtını bilmezseniz bu durumu önlemek için ne yapmanız gerektiğini de fark edemeyebilirsiniz.

Evde yoğurt mayalamak için tercih edilen market sütünden yoğurt tutmayabilir. Bu bakımdan pişirilmemiş süt kullanmak önemlidir. Bunun yanı sıra çok yüksek ısılarda sütü kaynatmaya çalışmak veya sütün taze olmaması da kaynama esnasında kesilmelere yol açabilir.

Dolayısıyla nasıl bir süt kullandığınız da önemlidir. Ancak tutmayan yoğurdu değerlendirmek istiyorsanız bahsettiğimiz üzere tekrar yoğurda dönüştürmeniz, dönüştüremeseniz bile farklı şekillerde yararlanmanız mümkündür.

Yoğurt mayalama esnasında şu gibi püf noktalar bulunmaktadır:

1.      Marketten alınan kutu sütler kullanılmamalıdır.

2.      Manda sütü kullanmak tavsiye edilir.

3.      Maya için kullanılacak yoğurt susuz olmalıdır.

4.      Yoğurt mayalama tamamlanınca üzeri bir örtü kapatılmalıdır. Bu sütün soğumaması için önemlidir.

5.      Maya az kullanılırsa yoğurt daha tatlı olur.

6.      Süt kaliteli değilse veya gebe inekten sağılmışsa tutmayabilir.

7.      Mayalama için kullanılan yoğurt mayası kaliteli olmalı, bozuk olmamalıdır.

8.      Süt bayat ya da bozuk olmamalıdır.

9.      Süt yeterli ısıda olsa da ortam soğuksa süt de çabuk soğur. Bu da mayalanmanın önüne geçebilir.

10.   Süt sıcaklığı 42-45 derece olmalıdır.

11.   Maya ilave edilen süt, kabıyla beraber güzel bir şekilde sarıp sarmalanmalı, oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılmalıdır.

Bunlara dikkat etmek, daha güzel yoğurtlar yapmanıza yardımcı olabilir.

Mayalanan Yoğurt Sulu Olursa Ne Yapılmalı?

Süt kesilmeden yoğurt güzel bir şekilde mayalansa bile bazen yoğurt kıvam almadan sıvı bir şekilde durabilir.

er her şeyi eksiksiz bir şekilde yaptıysanız, mayanızı doğru oranda koyduğunuzdan ve tazeliğinizden eminseniz ancak yine de yoğurdunuz tutmadıysa bu durum büyük olasılıkla yoğurdun beklediği odanın ısısından kaynaklanır. Bu gibi durumlarda ne yapacağınızı düşünüyorsanız, ilk olarak yoğurt ısıya dayanıklı bir kabın içine aktarılmalıdır.

Kabın üzeri açık bir şekilde fırına yerleştirilmeli ve fırın 75 derecede fansız programda çalıştırılmalıdır. Bu şekilde yoğurt bir saat kadar fırında bırakılmalıdır. Sonrasında ise fırının kapağı açılıp 15 dakika kadar soğuması için bırakılmalıdır. Soğuma tamamlandıktan sonra kabın üzeri açık bir biçimde buzdolabında bir saat kadar bekletilir.

Mayalanan yoğurt çok sulu olursa bu adımları takip ederek kısa sürede istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Böylece yoğurdunuzu olması gerektiği haline getirebilirsiniz.

Tutmayan Yoğurt Nasıl Değerlendirilir?

İlk başta evde yoğurt yapmak için malzemeleri temin etmek ve adım adım ne yapacağınızı bilmek yeterli gibi durur. Ancak pek çok sebepten dolayı yoğurdun sulu kalması, kesilmesi ya da kıvamının beğenilmemesi mümkündür. 

Bu durumda yapabileceğiniz farklı şeyler vardır. Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamak mümkündür. Bunun için yukarıda bahsettiğimiz adımları takip etmeniz yeterlidir. Böylece kısa sürede tekrar olması gereken kıvam ve lezzette yoğurtlar yapabilirsiniz.

Ancak bunu yapamamışsanız ve tutmayan yoğurdu nasıl değerlendireceğinizi merak ediyorsanız, bu yoğurt ile çökelek de yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle yoğurdunuzu ocağa alarak kaynatmalısınız. Kaynatma esnasında yoğurdu sık sık karıştırmanız gerekir. Bunun için tahta kaşık kullanmak tavsiye edilir.

Kaynamaya başlayan sütün içine limon suyu veya sirke eklenir. Bu sayede süt kesilecek ve pıhtılaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada tencere ateşten alınır ve karıştırılmaya devam edilir. Yoğurdun, peynir ve su kısmı ayrılmaya başlar. Süzgeç ya da tülbent yardımıyla peynir kısmı ayrılır ve fazla suyu süzülür.

Peynir kısmı tuzsuz olarak servis edilebilir veya isteğe bağlı olarak tuz eklenerek lezzetlendirilebilir. Ayrıca, farklı baharatlar eklenerek de farklı tatlar elde edilebilir.

Dolayısıyla yoğurdunuz tutmamışsa bunu farklı şekillerde değerlendirilebilirsiniz.

Fakir Pasteur Yoğurt Yapma Makinesi

Yoğurt yapma makinesi olmadan evde yoğurt yapmak oldukça kolay gibi görülür. Ancak siz ne yapacağınızı biliyor olsanız bile yoğurdunuz kıvamsız, sulu olabilir, kesilebilir ya da tutmayabilir. Bunun çok sayıda sebebi vardır. Üstelik yoğurt yapmayı bilseniz bile bu durumlar yaşanabilir.

Ayrıca evde yoğurt yapmak zaman ve uğraş da ister. Bu gibi durumların yaşanmamasını istiyorsanız, yoğurt yapma makineleri size en iyi çözümleri sunar. Bu cihazlar sayesinde daha kolay ve rahat bir şekilde tam kıvamında yoğurt yapabilirsiniz.

Fakir Pasteur Yoğurt Yapma Makinesinin gelişmiş teknolojisi ve rakiplerinde bulunmayan üstün özellikleri ile zorlanmadan lezzetli ve kıvamlı yoğurtlar yapabilirsiniz. Ayrıca yoğurdun tutmaması gibi problemler de olmaz.

SSS

Mayası Tutmayan Yoğurt Ne Yapılır?

Tutmayan yoğurdun ne yapılacağı birçok kişi tarafından bilinmez. Bu nedenle çoğu kişi bunu atma yoluna gider. Eğer bunu tekrar yoğurt haline getirmek istemiyorsanız, çökelek yapmak bir çözümdür.

Çökelek nasıl yapılır bilmiyorsanız, ilk olarak yoğurt ocağa alarak kaynatılmalıdır. Bu sayede pelte kıvamı elde edilebilir.

Kaynama esnasında yoğurdu karıştırmak için tahta kaşık kullanmak daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Taneler tencere yüzeyine çıkınca, kaynatmaya biraz daha devam edilir. Yoğurt katı bir hal alınca ocağın altı kapatılır. Tülbent ya da tel süzgeç ile süzdürülür ve dolapta bekletilir.

Tutmayan Yoğurt Yeniden Mayalanır Mı?

Tutmayan yoğurt tekrar mayalanabilir. Sadece adım adım ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Genel anlamda takip edilmesi gereken adımlar şöyledir:

1.      Hala süt kıvamında olan yoğurt fırının içine konur.

2.      Fırın 75 dereceye ayarlanır. (Kapların üzeri bu esnada açık olmalıdır.)

3.      Yoğurt, 75 derecelik fırında 1 saat tutulur ve fırın kapatılır. Fırın kapağını aralayarak soğumasını beklenir.

4.      Sonrasında tekrar kapları ağzı açık şeklinde buzdolabına koyun.

Bu adımları izleyerek tutmayan yoğurdu yeniden lezzetli ve tam kıvamında bir yoğurt haline getirebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği
Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği

Listeler

Günümüzde artan iş temposu ve yoğun yaşam koşulları, insanları daha verimli ve etkili temizlik çözümleri aramaya yöneltmiştir. İşte bu noktada robot süpürgeler mükemmel bir seçenek haline gelmiş, akıllı tasarımları ve otomatik işlevleri sayesinde yaşam alanlarını temizlemeyi kolaylaştırmıştır. Bununla birlikte her teknolojik cihaz gibi robot süpürgeler de düzenli bakım ve temizlik gerektirir.

Devamını Oku
06.12.2023
Robot Süpürge Nasıl Seçilir?
Robot Süpürge Nasıl Seçilir?

Listeler

Robot süpürgeler, modern evlerde temizlik işlerini kolaylaştıran ve zamandan tasarruf sağlayan en önemli ev aletlerinden biridir. Gelişen teknolojiyle birlikte robot süpürgelerin işlevselliği ve performansı da artmaktadır. Fakat geniş ürün yelpazesi içinde doğru robot süpürgeyi seçmek tüketiciler için zorlu bir görev haline gelebilir. Sunulan farklı marka ve modellerin çeşitliliği arasında kaybolmamak için ihtiyaçlarınıza en uygun robot süpürgeyi nasıl seçeceğinizi bilmek önemlidir.  Hangi robot süpürgeyi almalıyım diye düşünüyorsanız bu içeriğimiz okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Devamını Oku
06.12.2023
Vücut Analiz Baskülü Ne İşe Yarar?
Vücut Analiz Baskülü Ne İşe Yarar?

Listeler

Sağlıklı yaşam biçimi ve kişisel bakımın vazgeçilmez bir parçası olarak vücut analiz baskülleri günümüzde büyük bir öneme sahiptir. Artık sadece kilo ölçümlerinin ötesine geçen bu akıllı cihazlar vücudumuzun detaylı bir şekilde analiz edilmesini sağlayarak bize sağlığımız hakkında daha kapsamlı bir perspektif sunar. Yağ yüzdesi, kas kütlesi ve kilo dengesi gibi önemli faktörleri ölçerek kendimize daha iyi bir şekilde bakma ve hedeflediğimiz sağlıklı yaşam tarzını oluşturma yolunda bize rehberlik ederler.

Devamını Oku
06.12.2023
Airfryer ile Yapabileceğiniz 10 Harika Tarif
Airfryer ile Yapabileceğiniz 10 Harika Tarif

Listeler

Geleneksel yemek pişirme yöntemlerinin ötesine geçen modern mutfak cihazları arasında yer alan airfryer, hem lezzeti korumak hem de daha hafif alternatifler sunmak isteyenler için kurtarıcı bir seçenektir. Sıcak hava dolaşımının sihirli etkisiyle, kızartmaları çıtır çıtır, sebzeleri canlı renkleriyle ve etleri mükemmel pişmiş olarak hazırlayabilirsiniz. Eğer siz de airfryer'ınızı daha yaratıcı bir şekilde kullanmak ve sofranıza farklı tatlar katmak istiyorsanız içeriğimizi okuyarak çeşitli tarifler öğrenebilirsiniz.

Devamını Oku
06.12.2023
Airfryer ve Fırın
Airfryer ve Fırın

Listeler

Günümüzde yemek pişirme teknolojileri giderek daha fazla seçenek sunmakta ve mutfakta tercih ettiğimiz cihazlar da bu çeşitlilikle karşımıza çıkmaktadır. Airfryer ve geleneksel fırın, modern mutfaklarda oldukça yaygın olarak kullanılan iki önemli pişirme aracıdır. Her ikisi de yemeklerinizi hazırlamak için pratik ve etkili yöntemler sunsa da aralarında farklılıklar bulunur. Bu yazıda, airfryer ve geleneksel fırın arasındaki temel farklarını görerek hangi cihazın ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğunu yakından keşfedebilirsiniz.

Devamını Oku
06.12.2023
Fakir Pasteur ile Ev Yoğurdu Yapmak Artık Çok Kolay!
Fakir Pasteur ile Ev Yoğurdu Yapmak Artık Çok Kolay!

Listeler

Yoğurt, Türk mutfağında en çok kullanılan gıdalardan biridir. Her markette kolay bir şekilde bulunabilecek bir üründür ancak bir çok kişi lezzeti ve doğallığından ö türü ev yoğurdu yapmayı tercih eder. Evinizde pratik bir şekilde kendi yoğurdunuzu yapmak istiyorsanız Fakir ’ in üstün Alman teknolojisiyle ü retti ği ve Türkiye ’ de pi şmemiş sütten yoğurt yapabilen ilk makine olan Fakir Pasteur Yoğurt Yapma Makinesi, geli şmiş özellikleriyle bu y ö ndeki ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Devamını Oku
03.10.2023
Pastörizasyon Nedir?
Pastörizasyon Nedir?

Listeler

Pastörizasyon, sıvı gıdaların mikroorganizmaların faaliyetlerini azaltmak veya tamamen etkisiz hale getirmek amacıyla 80 ° - 85 ° derece arasında belirli bir süre boyunca ısıtılması işlemidir. Bu y ö ntem, ö zellikle patojen mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların ve gıdaların mikrobiyal bozulmasının ö nlenmesine y ö nelik etkili bir işlemdir. Bu işlem, gı da ürünlerinin tüketiciye daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde sunulmasını sağlar.

Devamını Oku
03.10.2023
Yoğurt Nasıl Mayalanır?
Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Listeler

Yoğurt, sütün mayalanması sonucu oluşan laktik asit bakterileri tarafından üretilen besleyici bir gıdadır. Yüzyıllardır pek çok kültürde yaygın olarak tüketilen ve oldukça sevilen bir üründür. Yoğurdun lezzeti, kı vam ı ve sağlık için yararları, doğru mayalama tekniklerine bağlıdır. Yoğurt yapmak oldukça basit bir süreçtir ve yoğurdu evde yapmak taze ve lezzetli yoğurt elde etmenin en iyi yollarından biridir.

Devamını Oku
03.10.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.