Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Kapat
Sepetim
En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?
09.02.2024

En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?

Steaming adı verilen buharda pişirme yöntemi, pişirme teknikleri arasında bilinen en sağlıklı ve lezzetli yöntemdir. Yiyecekleri buharda pişirerek hızlı sonuçlar alabilir, yumuşak ve tam kıvamında lezzetler elde edebilirsiniz. Kaynatma, haşlama ve kavurma gibi pişirme yöntemlerine alternatif olarak kullanılan buharda pişirme yöntemi, minimum ekipmanla daha hızlı pişirme deneyimi sunar.

Buharda pişirme için tercih edebileceğiniz Premium Steam Buharlı Pişirici, kendi haznesinden başka hiçbir tencere veya pişirme aparatına gerek duymadan hızlı sonuçlar sunar.

Buharda Pişirme Nedir?

Buharda pişirme yöntemi, yiyecekleri pişirmek için kaynayan suyun nemli sıcaklığının kullanıldığı bir yöntemdir. Kaynatma ve haşlama gibi yöntemlerden farklı olarak buharda pişirme yöntemi, yiyecekler ve su arasında bir boşluk bırakma esasına dayanır.

Buharda pişirme nedir denince akla genellikle buharlı pişirme sepetleri veya bambu buharlı pişiriciler gelebilir. Ancak bu aparatlar veya ürünler haricinde teknolojik ve pratik bir şekilde buharlı pişirme yapan bir cihaz olan Premium Steam Buharlı Pişirici işlevsel kullanım sunar.

Sebzeden et ve balıklara kadar birçok yiyeceğin kısa sürede pişmesini sağlayan  Premium Steam Buharlı Pişirici, sağlıklı bir pişirme yöntemi sunar. Buharda pişirme, sebzelerin renk, doku ve vitamin içeriğindeki kayıpları en aza indirerek sağlıklı bir yemek hazırlama seçeneği sağlar. Aynı zamanda bu yöntemle pişirilen yiyecekler genellikle daha hafif ve sindirilebilir olup besin maddelerini daha iyi korurlar.

Buharda Pişirmenin Faydaları Nelerdir?

Buharda pişirme yöntemi ile yiyeceklerin vitamin ve minerallerinden faydalanmak mümkündür. En sağlıklı pişirme yöntemi olan buharda pişirmenin faydaları genel olarak şöyledir:

Vitamin Kaybı Olmaz

Buharda pişirmenin sağladığı bir avantaj, sebzelerin içerdikleri vitamin kayıplarını minimumda tutmasıdır. Suda eriyen B ve C vitaminleri, suda kaynatma işlemiyle %70 oranında kayba uğrarken, yüksek sıcaklıklarda yağda kızartma işlemi sebzelerdeki tüm vitaminleri ortadan kaldırabilir. Bu nedenle, sebzelerin besin değerini korumak için buhar yöntemi tercih edilebilir.

Lezzet Korunur

Yaygın inanışın aksine buharda pişirilen sebzelerin lezzeti, kokusu, rengi ve dokusu kızartma veya haşlama yöntemlerine kıyasla daha iyi korunur. Buharın yumuşak ısısı, sebzelerdeki vitaminlere, enzim bileşenlerine ve lif dokusuna zarar vermez. Bu nedenle buharla pişirme, sebzelerin besin değerini ve doğal özelliklerini daha etkili bir şekilde korur.

Enzimler Korunur

Yağda kavurma, yüksek ısıda kızartma veya haşlama yöntemleri, canlı besinlerde enzim kayıplarına yol açabilir. Enzimler, pişirme sürecinde ortaya çıkan moleküler yıkıma karşı oldukça duyarlıdır. Her bireyin vücut sistemini korumak ve direnç sağlamak için sınırlı sayıda enzimi vardır ve bu yedek enzim kaynakları besinler aracılığıyla elde edilir. Canlı besinlerde bulunan enzimler, 45 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda ölme eğilimindedir. Buharda pişirilen sebzeler yüksek ısıya maruz kalmadıkları için enzim yapılarını korur ve hücreler tarafından kolayca kullanılabilir bir formda vücuda alınır.

Lif Yapısı Bozulmaz

Sebzelerin lif yapısı, yüksek ısıya ve farklı pişirme yöntemlerine maruz kalındığında bozulabilir ve lif miktarı önemli ölçüde azalabilir. Yetişkin bir bireyin günlük olarak alması gereken lif miktarı genellikle 25 gramdır.

2011 yılında gerçekleştirilen bir araştırma, lifli beslenmenin sindirim hastalıklarını ve kolon kanseri riskini azalttığını ortaya koymaktadır. Aynı zamanda günlük en az 2 porsiyon olacak şekilde tüketilen az pişmiş veya çiğ sebzeler içeren dengeli bir diyetin yaşlanma etkilerini azaltmada ve bazı önemli metabolik hastalıkların önlenmesine yardımcı olmada etkili olduğu görülmüştür.

Sindirimi Kolaylaştırır

Buharda pişirme yöntemi, balıklar ve sebzeler için tercih edilen en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Bu yöntemle sebzelerin besin içeriğindeki nişasta yumuşamaya başlar ve kıvamı daha yumuşak hale gelir. Böylece sindirim süreci kolaylaşır. Besinlerin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez. Yiyeceğin özgün tadı ve görünümü, buharla pişirme sayesinde korunmuş olur.

Hangi Besinler Buharda Pişirilir?

Eğer uygun sürelerde pişirme sağlanırsa neredeyse tüm besinler buhar yöntemiyle pişirilebilir. Ancak günümüzde genellikle sebzeler buharla pişirilmektedir. Hızlı pişme süreleri ve buharın sıcaklığına hızla uyum sağlamaları nedeniyle tercih edilirler. Ancak uygun ekipmanlar elde edildiğinde, et, tavuk ve balık gibi gıdalar da buhar yardımıyla oldukça rahat bir şekilde pişirilebilir.

Buharda pişirme yöntemi ile nasıl yemek yaparım diye düşünüyorsanız buharda pişirme tarifleri için yazımızın devamını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Buharda Pişirmenin Lezzete ve Besin Değerlerine Olan Etkisi

Buharda pişirme, gıdaların suyla olan bağlantısını keserek besin değerlerinin suya geçmesini engellediği için oldukça avantajlıdır. Bu yöntemle gıdanın içerdiği protein ve kalori korunur. Diyet listelerinin hassasiyeti göz önüne alındığında besin değerlerindeki düşüşün olmaması uzun vadeli sonuçların sorunsuz bir şekilde elde edilmesi açısından önemlidir.

Ayrıca buharla pişirilen gıdaların lezzetleri de son derece yüksek olur. Besinin tüm yüzeylerinin aynı ısıya maruz kalarak eşit bir şekilde pişmesi bu yöntemin temel avantajlarından biridir. Yavaş ve tüm yönleriyle pişen gıdalar lezzet açısından oldukça kaliteli bir sonuç ortaya koyar.

Diyetlerde Neden Buharda Pişirme Yöntemi Tavsiye Edilir?

Buharda pişirme yöntemi, sağlıklı beslenmeye odaklanan birçok diyet programında önerilen bir pişirme tekniğidir. Bu yöntemin tercih edilmesinin temel nedenleri arasında yiyeceklerin doğal lezzetlerini ve besin değerlerini koruma, yağ kullanımını en aza indirme ve kalorileri kontrol altında tutma bulunmaktadır.

Sağlıklı kilo yönetimi ve metabolizmanın desteklenmesi amacıyla buharla pişirme, besin maddelerini muhafaza ederken düşük kalorili ve sindirimi kolay yemek seçenekleri sunar. Bu nedenle buharda pişirme sağlıklı diyetlerin vazgeçilmez bir parçası olarak öne çıkar.

Ancak hangi diyet uygulanırsa uygulansın düzenli egzersiz olmaksızın sağlıklı, kalıcı ve ideal sonuçların elde edilmesinin mümkün olmayacağı unutulmamalıdır.

Buharda Pişirilen Sağlıklı Yemek Tarifleri

Diyet sürecinde veya sağlıklı beslenme düzeni içerisinde tüketilen yemeklerin besin değerlerini korumak büyük önem taşır ve bu koruma büyük ölçüde kullanılan pişirme tekniğine bağlıdır. Günümüzde en sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme önerilmektedir.

Buharda pişirme tekniği birçok yemeğin ekstra malzemelere ihtiyaç duyulmadan, minimum kalori miktarıyla oldukça lezzetli bir şekilde hazırlanmasına imkân tanır.

Buharda neler pişirilir diyorsanız sizlere sunduğumuz çok lezzetli beş tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Buharda pişirme nasıl olur, neler pişirilebilir diyenler için sunduğumuz tarifler arasında balıktan çorbaya kadar pek çok alternatif bulmak mümkündür.

Buharda Pişmiş Çipura Tarifi

Buharda ne pişirilir diye merak edenler için birbirinden lezzetli tariflerden ilki çipura tarifidir. Buharda lezzetli bir çipura için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • 3 adet orta boy çipura
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 2 adet küçük boy domates
  • 2 adet orta boy limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre baharatlar

Tarifin yapılışı:

Balıklar özenle temizlenir. Hazırlanan balıkların içine ve etrafına sebzeler yerleştirilir. Limonlar yuvarlak dilimler halinde kesilip malzemelerin üzerine konulur. Son dokunuş olarak zeytinyağı ve baharatlar eklenir. Ardından buharlı pişiricinin kapağı kapatılır. Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’nin haznesine su eklenir. Pişme süresi ayarlanır ve yemek servise hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Deniz Somonu Tarifi

Deniz somonu, buharda pişirilebilen lezzetli bir tariftir.Kullanılacak malzemeler ise şunlardır:

  • 3 adet orta boy somon fileto
  • 1 adet büyük boy limon
  • 1 bardak su
  • Fesleğen
  • İsteğe göre baharatlar

Tarifin hazırlanışı:

Tarifin hazırlanmasında iç içe geçebilen hazneleriyle kolay kullanım sunan Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici kullanılır. Cihazın iç hazneleri lezzetlerin birbiri ile karışmasını önler. Somon filetolar buharlı pişiricinin haznelerine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir. Limon yuvarlak dilimler halinde doğranarak somonların üzerine yerleştirilir.

Baharat tepsisine fesleğen eklenir. Buharlı pişiricinin haznesine su eklenir. Pişme süresi ayarlanır ve yemek servise hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Mantı Tarifi

Buharda pişmiş bir mantı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Mantının iç kısmı için gerekli olan malzemeler:

  • 1 kg yağlı kıyma
  • 800 gr soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için:

  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Ilık su

Öncelikle hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Elde yoğurmak istemiyorsanız Chef Pastro Mutfak Şefi sayesinde zahmetsiz bir şekilde mükemmel hamurlara ve daha birçok şeye ulaşabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmeye bırakın. Patates ve soğanı ince bir şekilde doğrayın. Sonrasında kıyma ve diğer malzemelerle karıştırarak homojen bir harç elde edin.  Hamuru 4-5 eşit parçaya bölün. Her parçayı açarak uzunluğu 10 cm genişliğinde kareler kesin ve içine bir yemek kaşığı harçtan koyun. Hamuru kapatın.

Buharlı pişiricinin içerisine mantıları yerleştirin. Pişme süresini ayarlayın.

Tercih ettiğiniz sos ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Buharda Pişmiş Brokoli Salatası Tarifi

Sağlıklı bir menünün olmazsa olmazı brokoli salatası için Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’yi kullanabilirsiniz. Brokoli salatası için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • Yarım kilo taze brokoli
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 3 adet ceviz içi
  • 100 gr tulum peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek çay bardağı elma sirkesi
  • Çeyrek çay bardağı limon suyu
  • İsteğe göre baharatlar

Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’nin bölmeli haznelerine brokoliler yerleştirilir. Kapak kapatılarak diğer malzemelerin hazırlanmasına geçilir. Diğer malzemeler ufak parçalara ayrılarak diğer haznelere yerleştirilir. Buharda pişen ve artık kendini salan brokoliler de tarife eklenir. Ardından tercihe göre baharatlar serpilir ve salata tüketime hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Sebze Çorbası Tarifi

Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’de çorba bile hazırlayabilirsiniz. Sebze çorbası yapmak için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • Yarım havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • İsteğe göre baharatlar

Fasulye, patates ve soğan küçük küpler halinde doğranır ve bir kaba aktarılır. Kabın içine diğer malzemeler ve baharatlar eklenir. Malzemelerin hepsi Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’ye yerleştirilir. Hazneye iki bardak kadar da su eklenir. Malzemeler kaynama derecesine ulaştığında cihazın sıcaklığı düşürülür ve pişmeye bırakılır. Belirlenen sürenin sonunda pişen malzemeleri Stor Stick Blender ile pürüzsüz bir kıvama gelecek kadar çekin. Dilerseniz üzerine taze otlar veya birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buharlı pişirici ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Bitkisel Süt Nedir?
Bitkisel Süt Nedir?

Listeler

Bitkisel süt, süt ürünlerine alerjisi olanlar, vegan beslenenler veya sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için hayvansal sütlere alternatif olarak popüler hale gelmiştir. Hayvansal sütlerin aksine, bitkisel sütler bitkilerden elde edilir. Bu sütler, protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir ve laktoz içermediği için sindirimi daha kolaydır.

Devamını Oku
26.07.2024
En İyi Dikey Şarjlı Süpürge İçin Olmazsa Olmaz Özellikler
En İyi Dikey Şarjlı Süpürge İçin Olmazsa Olmaz Özellikler

Listeler

Dikey şarjlı süpürgeler, ev temizliğinde pratik ve etkili bir çözüm sunar. Ancak, bu tür bir süpürge alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli özellikler vardır. İşte en iyi dikey şarjlı süpürgeyi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken olmazsa olmaz özellikler için   bu sayfayı   ziyaret edebilirsiniz.

Devamını Oku
22.07.2024
Yenilikçi Ütü Masası İle Yeni Bir Ütüleme Deneyimi
Yenilikçi Ütü Masası İle Yeni Bir Ütüleme Deneyimi

Listeler

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve daha etkili sonuçlar almak için doğru ütü masasını seçmek çok önemlidir.  Boyut ve Yükseklik Ayarı: Ütü masasının boyutu ve yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır, böylece rahat bir çalışma pozisyonu sağlayabilirsiniz. Yüzey Malzemesi: Isıya dayanıklı ve kaymaz bir yüzey, ütü yaparken güvenliği ve verimliliği artırır. Taşınabilirlik: Hafif ve kolay taşınabilir bir ütü masası, saklama ve kullanım kolaylığı sağlar. Dayanıklılık: Sağlam bir yapıya sahip ütü masası uzun ömürlü bir kullanım sunacaktır. Ekstra Özellikler: Entegre fiş prizleri, ütü tutucu veya kablo düzenleyici gibi ekstra özellikler ütüleme işlemini daha pratik hale getirebilir.

Devamını Oku
18.07.2024
Buz Yapma Makinesi Nedir? Buz Yapma Makinesi ve Özellikleri
Buz Yapma Makinesi Nedir? Buz Yapma Makinesi ve Özellikleri

Listeler

Buz makinesi, su tankı adı verilen bir depoya sahiptir. Bu tanka şebeke suyu veya damacana suyu doldurulur. Soğutma sistemi, buz yapımında en önemli unsurdur. Kompresör, soğutucu akışkanı dolaştırır ve bu akışkan evaporatörde buharlaşarak soğuk hava üretir. Evaporatör, soğutma sisteminin soğuk havayı ürettiği yerdir. Buz kalıpları evaporatörün etrafında bulunur. Buz kalıpları, suyun donarak buza dönüştüğü yerlerdir. Kalıplar genellikle metalden yapılır ve farklı boyutlarda olabilir. Donmuş buz kalıpları, buz toplama kabına düşer. Bu kaptan buzları bardağınıza veya sürahinize alabilirsiniz.

Devamını Oku
14.07.2024
Evde Kısa Sürede Nasıl Buz Yapılır?
Evde Kısa Sürede Nasıl Buz Yapılır?

Listeler

Yaz aylarının vazgeçilmezi soğuk içeceklerin tadını, buz gibi bir bardakla çıkarmak gibisi yok! Peki ya buz bittiğinde ne olacak? Endişelenmeyin, evde kısa sürede buz yapabileceğiniz pratik yöntemler var. İşte evde kısa sürede buz yapmanız için bazı etkili yöntemleri:

Devamını Oku
10.07.2024
Kule Tipi Vantilatör Nedir? Nasıl Çalışır?
Kule Tipi Vantilatör Nedir? Nasıl Çalışır?

Listeler

Havaların ısınmasıyla birlikte serinleme ihtiyacımız da artıyor. Bu noktada, klimalara alternatif olarak kule tipi vantilatörler öne çıkıyor. Hem şık tasarımlarıyla ev dekorasyonuna uyum sağlayan hem de modern özellikleriyle konforlu bir kullanım sunan kule tipi vantilatörler, yaz aylarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Devamını Oku
06.07.2024
Hava Temizleyici Gerçekten İşe Yarıyor mu?
Hava Temizleyici Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Listeler

Modern yaşamın temposu ve artan hava kirliliği, nefes aldığımız havanın kalitesini olumsuz etkiliyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, alerjiler, solunum problemleri ve genel sağlık problemleri gibi birçok riskle karşı karşıya kalabiliyor. Bu noktada hava temizleyici cihazlar, daha temiz ve sağlıklı bir ortam yaratarak hayatımıza önemli katkılar sağlayabiliyor. Peki, hava temizleyici cihazlar gerçekten işe yarıyor mu? 

Devamını Oku
02.07.2024
Robot Süpürge mi? Dikey Süpürge mi? Arasındaki Farklar
Robot Süpürge mi? Dikey Süpürge mi? Arasındaki Farklar

Listeler

Modern yaşamın temposu ile ev temizliği kimi zaman zor veya zaman alıcı bir hale gelebiliyor.  Ev temizliği konusunda teknolojinin gelişmesiyle birlikte ise birçok alternatif ortaya çıktı. İşte bu noktada robot süpürgeler ve dikey şarjlı süpürgeler karşımıza çıkıyor. Peki, hangisi sizin için daha uygun? İhtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza en uygun seçimi yapabilmek için her iki süpürge türünün de avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyelim.

Devamını Oku
28.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.