Tüm ürünlerde kredi kartına 9 taksit
Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Kapat
Sepetim
En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?
09.02.2024

En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?

Steaming adı verilen buharda pişirme yöntemi, pişirme teknikleri arasında bilinen en sağlıklı ve lezzetli yöntemdir. Yiyecekleri buharda pişirerek hızlı sonuçlar alabilir, yumuşak ve tam kıvamında lezzetler elde edebilirsiniz. Kaynatma, haşlama ve kavurma gibi pişirme yöntemlerine alternatif olarak kullanılan buharda pişirme yöntemi, minimum ekipmanla daha hızlı pişirme deneyimi sunar.

Buharda pişirme için tercih edebileceğiniz Premium Steam Buharlı Pişirici, kendi haznesinden başka hiçbir tencere veya pişirme aparatına gerek duymadan hızlı sonuçlar sunar.

Buharda Pişirme Nedir?

Buharda pişirme yöntemi, yiyecekleri pişirmek için kaynayan suyun nemli sıcaklığının kullanıldığı bir yöntemdir. Kaynatma ve haşlama gibi yöntemlerden farklı olarak buharda pişirme yöntemi, yiyecekler ve su arasında bir boşluk bırakma esasına dayanır.

Buharda pişirme nedir denince akla genellikle buharlı pişirme sepetleri veya bambu buharlı pişiriciler gelebilir. Ancak bu aparatlar veya ürünler haricinde teknolojik ve pratik bir şekilde buharlı pişirme yapan bir cihaz olan Premium Steam Buharlı Pişirici işlevsel kullanım sunar.

Sebzeden et ve balıklara kadar birçok yiyeceğin kısa sürede pişmesini sağlayan  Premium Steam Buharlı Pişirici, sağlıklı bir pişirme yöntemi sunar. Buharda pişirme, sebzelerin renk, doku ve vitamin içeriğindeki kayıpları en aza indirerek sağlıklı bir yemek hazırlama seçeneği sağlar. Aynı zamanda bu yöntemle pişirilen yiyecekler genellikle daha hafif ve sindirilebilir olup besin maddelerini daha iyi korurlar.

Buharda Pişirmenin Faydaları Nelerdir?

Buharda pişirme yöntemi ile yiyeceklerin vitamin ve minerallerinden faydalanmak mümkündür. En sağlıklı pişirme yöntemi olan buharda pişirmenin faydaları genel olarak şöyledir:

Vitamin Kaybı Olmaz

Buharda pişirmenin sağladığı bir avantaj, sebzelerin içerdikleri vitamin kayıplarını minimumda tutmasıdır. Suda eriyen B ve C vitaminleri, suda kaynatma işlemiyle %70 oranında kayba uğrarken, yüksek sıcaklıklarda yağda kızartma işlemi sebzelerdeki tüm vitaminleri ortadan kaldırabilir. Bu nedenle, sebzelerin besin değerini korumak için buhar yöntemi tercih edilebilir.

Lezzet Korunur

Yaygın inanışın aksine buharda pişirilen sebzelerin lezzeti, kokusu, rengi ve dokusu kızartma veya haşlama yöntemlerine kıyasla daha iyi korunur. Buharın yumuşak ısısı, sebzelerdeki vitaminlere, enzim bileşenlerine ve lif dokusuna zarar vermez. Bu nedenle buharla pişirme, sebzelerin besin değerini ve doğal özelliklerini daha etkili bir şekilde korur.

Enzimler Korunur

Yağda kavurma, yüksek ısıda kızartma veya haşlama yöntemleri, canlı besinlerde enzim kayıplarına yol açabilir. Enzimler, pişirme sürecinde ortaya çıkan moleküler yıkıma karşı oldukça duyarlıdır. Her bireyin vücut sistemini korumak ve direnç sağlamak için sınırlı sayıda enzimi vardır ve bu yedek enzim kaynakları besinler aracılığıyla elde edilir. Canlı besinlerde bulunan enzimler, 45 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda ölme eğilimindedir. Buharda pişirilen sebzeler yüksek ısıya maruz kalmadıkları için enzim yapılarını korur ve hücreler tarafından kolayca kullanılabilir bir formda vücuda alınır.

Lif Yapısı Bozulmaz

Sebzelerin lif yapısı, yüksek ısıya ve farklı pişirme yöntemlerine maruz kalındığında bozulabilir ve lif miktarı önemli ölçüde azalabilir. Yetişkin bir bireyin günlük olarak alması gereken lif miktarı genellikle 25 gramdır.

2011 yılında gerçekleştirilen bir araştırma, lifli beslenmenin sindirim hastalıklarını ve kolon kanseri riskini azalttığını ortaya koymaktadır. Aynı zamanda günlük en az 2 porsiyon olacak şekilde tüketilen az pişmiş veya çiğ sebzeler içeren dengeli bir diyetin yaşlanma etkilerini azaltmada ve bazı önemli metabolik hastalıkların önlenmesine yardımcı olmada etkili olduğu görülmüştür.

Sindirimi Kolaylaştırır

Buharda pişirme yöntemi, balıklar ve sebzeler için tercih edilen en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Bu yöntemle sebzelerin besin içeriğindeki nişasta yumuşamaya başlar ve kıvamı daha yumuşak hale gelir. Böylece sindirim süreci kolaylaşır. Besinlerin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez. Yiyeceğin özgün tadı ve görünümü, buharla pişirme sayesinde korunmuş olur.

Hangi Besinler Buharda Pişirilir?

Eğer uygun sürelerde pişirme sağlanırsa neredeyse tüm besinler buhar yöntemiyle pişirilebilir. Ancak günümüzde genellikle sebzeler buharla pişirilmektedir. Hızlı pişme süreleri ve buharın sıcaklığına hızla uyum sağlamaları nedeniyle tercih edilirler. Ancak uygun ekipmanlar elde edildiğinde, et, tavuk ve balık gibi gıdalar da buhar yardımıyla oldukça rahat bir şekilde pişirilebilir.

Buharda pişirme yöntemi ile nasıl yemek yaparım diye düşünüyorsanız buharda pişirme tarifleri için yazımızın devamını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Buharda Pişirmenin Lezzete ve Besin Değerlerine Olan Etkisi

Buharda pişirme, gıdaların suyla olan bağlantısını keserek besin değerlerinin suya geçmesini engellediği için oldukça avantajlıdır. Bu yöntemle gıdanın içerdiği protein ve kalori korunur. Diyet listelerinin hassasiyeti göz önüne alındığında besin değerlerindeki düşüşün olmaması uzun vadeli sonuçların sorunsuz bir şekilde elde edilmesi açısından önemlidir.

Ayrıca buharla pişirilen gıdaların lezzetleri de son derece yüksek olur. Besinin tüm yüzeylerinin aynı ısıya maruz kalarak eşit bir şekilde pişmesi bu yöntemin temel avantajlarından biridir. Yavaş ve tüm yönleriyle pişen gıdalar lezzet açısından oldukça kaliteli bir sonuç ortaya koyar.

Diyetlerde Neden Buharda Pişirme Yöntemi Tavsiye Edilir?

Buharda pişirme yöntemi, sağlıklı beslenmeye odaklanan birçok diyet programında önerilen bir pişirme tekniğidir. Bu yöntemin tercih edilmesinin temel nedenleri arasında yiyeceklerin doğal lezzetlerini ve besin değerlerini koruma, yağ kullanımını en aza indirme ve kalorileri kontrol altında tutma bulunmaktadır.

Sağlıklı kilo yönetimi ve metabolizmanın desteklenmesi amacıyla buharla pişirme, besin maddelerini muhafaza ederken düşük kalorili ve sindirimi kolay yemek seçenekleri sunar. Bu nedenle buharda pişirme sağlıklı diyetlerin vazgeçilmez bir parçası olarak öne çıkar.

Ancak hangi diyet uygulanırsa uygulansın düzenli egzersiz olmaksızın sağlıklı, kalıcı ve ideal sonuçların elde edilmesinin mümkün olmayacağı unutulmamalıdır.

Buharda Pişirilen Sağlıklı Yemek Tarifleri

Diyet sürecinde veya sağlıklı beslenme düzeni içerisinde tüketilen yemeklerin besin değerlerini korumak büyük önem taşır ve bu koruma büyük ölçüde kullanılan pişirme tekniğine bağlıdır. Günümüzde en sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme önerilmektedir.

Buharda pişirme tekniği birçok yemeğin ekstra malzemelere ihtiyaç duyulmadan, minimum kalori miktarıyla oldukça lezzetli bir şekilde hazırlanmasına imkân tanır.

Buharda neler pişirilir diyorsanız sizlere sunduğumuz çok lezzetli beş tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Buharda pişirme nasıl olur, neler pişirilebilir diyenler için sunduğumuz tarifler arasında balıktan çorbaya kadar pek çok alternatif bulmak mümkündür.

Buharda Pişmiş Çipura Tarifi

Buharda ne pişirilir diye merak edenler için birbirinden lezzetli tariflerden ilki çipura tarifidir. Buharda lezzetli bir çipura için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • 3 adet orta boy çipura
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 2 adet küçük boy domates
  • 2 adet orta boy limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre baharatlar

Tarifin yapılışı:

Balıklar özenle temizlenir. Hazırlanan balıkların içine ve etrafına sebzeler yerleştirilir. Limonlar yuvarlak dilimler halinde kesilip malzemelerin üzerine konulur. Son dokunuş olarak zeytinyağı ve baharatlar eklenir. Ardından buharlı pişiricinin kapağı kapatılır. Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’nin haznesine su eklenir. Pişme süresi ayarlanır ve yemek servise hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Deniz Somonu Tarifi

Deniz somonu, buharda pişirilebilen lezzetli bir tariftir.Kullanılacak malzemeler ise şunlardır:

  • 3 adet orta boy somon fileto
  • 1 adet büyük boy limon
  • 1 bardak su
  • Fesleğen
  • İsteğe göre baharatlar

Tarifin hazırlanışı:

Tarifin hazırlanmasında iç içe geçebilen hazneleriyle kolay kullanım sunan Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici kullanılır. Cihazın iç hazneleri lezzetlerin birbiri ile karışmasını önler. Somon filetolar buharlı pişiricinin haznelerine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir. Limon yuvarlak dilimler halinde doğranarak somonların üzerine yerleştirilir.

Baharat tepsisine fesleğen eklenir. Buharlı pişiricinin haznesine su eklenir. Pişme süresi ayarlanır ve yemek servise hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Mantı Tarifi

Buharda pişmiş bir mantı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Mantının iç kısmı için gerekli olan malzemeler:

  • 1 kg yağlı kıyma
  • 800 gr soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için:

  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Ilık su

Öncelikle hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Elde yoğurmak istemiyorsanız Chef Pastro Mutfak Şefi sayesinde zahmetsiz bir şekilde mükemmel hamurlara ve daha birçok şeye ulaşabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmeye bırakın. Patates ve soğanı ince bir şekilde doğrayın. Sonrasında kıyma ve diğer malzemelerle karıştırarak homojen bir harç elde edin.  Hamuru 4-5 eşit parçaya bölün. Her parçayı açarak uzunluğu 10 cm genişliğinde kareler kesin ve içine bir yemek kaşığı harçtan koyun. Hamuru kapatın.

Buharlı pişiricinin içerisine mantıları yerleştirin. Pişme süresini ayarlayın.

Tercih ettiğiniz sos ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Buharda Pişmiş Brokoli Salatası Tarifi

Sağlıklı bir menünün olmazsa olmazı brokoli salatası için Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’yi kullanabilirsiniz. Brokoli salatası için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • Yarım kilo taze brokoli
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 3 adet ceviz içi
  • 100 gr tulum peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek çay bardağı elma sirkesi
  • Çeyrek çay bardağı limon suyu
  • İsteğe göre baharatlar

Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’nin bölmeli haznelerine brokoliler yerleştirilir. Kapak kapatılarak diğer malzemelerin hazırlanmasına geçilir. Diğer malzemeler ufak parçalara ayrılarak diğer haznelere yerleştirilir. Buharda pişen ve artık kendini salan brokoliler de tarife eklenir. Ardından tercihe göre baharatlar serpilir ve salata tüketime hazır hale gelir.

Buharda Pişmiş Sebze Çorbası Tarifi

Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’de çorba bile hazırlayabilirsiniz. Sebze çorbası yapmak için kullanılacak malzemeler şunlardır:

  • Yarım havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • İsteğe göre baharatlar

Fasulye, patates ve soğan küçük küpler halinde doğranır ve bir kaba aktarılır. Kabın içine diğer malzemeler ve baharatlar eklenir. Malzemelerin hepsi Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici’ye yerleştirilir. Hazneye iki bardak kadar da su eklenir. Malzemeler kaynama derecesine ulaştığında cihazın sıcaklığı düşürülür ve pişmeye bırakılır. Belirlenen sürenin sonunda pişen malzemeleri Stor Stick Blender ile pürüzsüz bir kıvama gelecek kadar çekin. Dilerseniz üzerine taze otlar veya birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buharlı pişirici ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Benzersiz Lezzetler Hazırlamanızda Yardımcınız Chef Pastro ile Tanışın
Benzersiz Lezzetler Hazırlamanızda Yardımcınız Chef Pastro ile Tanışın

Listeler

Fakir Hausger ä te, köklü geçmişinden aldığı güç ve ilham ile yenilikçi tasarımlara imza atmaya devam etmektedir. Üstün Alman teknolojisini yıllardır evlere taşıyan Fakir, yeni geliştirdiği Chef Pastro Mutfak Şefi ile benzersiz lezzetlerin hazırlığına yardımcı olmaktadır.

09.02.2024
Evde Fettuccine Makarna Yapımı
Evde Fettuccine Makarna Yapımı

Listeler

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan fettucini makarna, evde yapıldığında taptaze malzemeler ve özenle yapılmış sosları ile kendine özgü bir lezzet kazanır. Bu basit ve keyifli tarifle, mutfağınızı nefis bir makarna kokusu sarmalayacak, kendinizi adeta bir İtalyan şefi gibi hissedeceksiniz.  

09.02.2024
Premium Steam Buharlı Pişirici
Premium Steam Buharlı Pişirici

Listeler

Güçlü ısıtma gücü ile yüksek performanslı pişirme deneyimi sunan Premium Steam Buharlı Pişirici, Fakir’in sunduğu yeni nesil teknolojilerle mutfakta harikalar yaratır. 1800 W motor kapasitesi ile üstün pişirme deneyimi sunan Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici, yüksek performanslı donanımı sayesinde yiyeceklerden istenilen lezzeti yakalamaya yardımcı olur. Geniş haznesi sayesinde aynı anda 11 litrelik yiyecek pişirebilme kapasitesi sunan buharlı pişirici, yoğun buhar desteğiyle gıdaların besin değerinin korunarak pişmesine olanak tanır.

09.02.2024
Buharda Lokum Gibi Bir Tavuk Göğsü Tarifi
Buharda Lokum Gibi Bir Tavuk Göğsü Tarifi

Listeler

Buharlı pişirici  ile buharda lokum gibi bir tavuk göğsü tarifi yapabilirsiniz. Aroması ve besin değerini korunmuş, sağlıklı alternatif arayışında olan sporcular için tavsiye edilen tavuk göğsü tarifini Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici ile hazırlayabilirsiniz.

09.02.2024
En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?
En Sağlıklı Pişirme Yöntemi Olan Buharda Pişirici Nedir?

Listeler

Steaming adı verilen buharda pişirme yöntemi, pişirme teknikleri arasında bilinen en sağlıklı ve lezzetli yöntemdir. Yiyecekleri buharda pişirerek hızlı sonuçlar alabilir, yumuşak ve tam kıvamında lezzetler elde edebilirsiniz. Kaynatma, haşlama ve kavurma gibi pişirme yöntemlerine alternatif olarak kullanılan buharda pişirme yöntemi, minimum ekipmanla daha hızlı pişirme deneyimi sunar. Buharda pişirme için tercih edebileceğiniz Fakir Premium Steam Buharlı Pişirici, kendi haznesinden başka hiçbir tencere veya pişirme aparatına gerek duymadan hızlı sonuçlar sunar.

09.02.2024
Blender ile Kolay Detoks Tarifleri
Blender ile Kolay Detoks Tarifleri

Öneriler

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme trendleri giderek popülerlik kazanmaktadır. Vücudu toksinlerden arındırmak ve enerji seviyelerini yükseltmek amacıyla detoks içecekleri bu amaçla tercih edilen seçeneklerden biridir. Detoks içecekleri, doğal malzemelerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan besleyici ve lezzetli içeceklerdir. Yazımızın devamındaki blender ile kolay detoks tariflerini inceleyerek sağlıklı yaşam yolculuğunuza katkıda bulunabilirsiniz.

19.12.2023
Toz Alerjisi Olanlar İçin Ev Temizliği Önerileri
Toz Alerjisi Olanlar İçin Ev Temizliği Önerileri

Öneriler

Günümüzde birçok insanın karşılaştığı sağlık sorunlarından biri de toz alerjisi. Bu alerji türü, pek çok kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve bazen günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz yerlerden biri olduğundan, ev temizliği toz alerjisi olanlar için büyük önem taşıyor. Bu yazıda, toz alerjisi olanlar için ev temizliği konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları ve etkili yöntemleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda toz alerjisinin ne olduğunu ve belirtilerini, ev temizliği ile ilişkisini ve toz alerjisi ile başa çıkmak için önerileri detaylarıyla keşfedebilirsiniz.

19.12.2023
Katı Meyve Sıkacağı Nedir?
Katı Meyve Sıkacağı Nedir?

Listeler

Doğanın en taze ve besleyici meyvelerini, onların vitamin, mineral ve lif dolu özlerini içeceğe dönüştüren katı meyve sıkacakları, enerji dolu bir güne adım atmanın en lezzetli yollarından birini sunar. Katı meyve sıkacağı, hem damakları şımartan enfes tatlarıyla hem de vücuda kazandırdığı sağlık dolu faydalarıyla her yaşta insanın hayatını renklendirir.

18.12.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.